Natuurlijk staan we volledig achter onze training, maar de ervaringen van anderen zeggen zo veel meer...

ervaringen van bewuste professionals

Wat deelnemers van onze training vinden:

logo

“Ik ben een rijker mens geworden.”

Persoonlijk heb ik het traject bij Kliq als ontzettend waardevol en prettig ervaren. Tijdens de training wordt er naast praktische informatie ook gezorgd voor diepgang zodat je ook écht aan jezelf kan werken en weet waar je leerdoelen liggen. Het maakt niet uit of je met een gericht doel naar de training komt of gewoon omdat je het interessant vindt om iets nieuws te leren. Na het doorlopen van de training ben je een rijker mens door de ervaringen die je tijdens deze vijf dagen opdoet. Er wordt gezorgd voor een veilig klimaat zodat iedereen zich open durft te stellen wat ook weer een boost geeft aan je eigen persoonlijke leerstukken maar ook die van de groep omdat je op deze manier veel van elkaar kan leren. Daarnaast zijn de trainers ontzettend gedreven, vaardig en prettig in de omgang. Kortom, een échte aanrader voor iedereen die wil investeren in zelfontwikkeling!
Beau Wackers

“Wie ben ik en wat wil ik… en hoe reageer ik?”

Al sinds langere tijd had ik interesse in de onduidelijke wereld van Coaching, zelfontplooiing als ook NLP. Echter als ondernemer is het door de dagelijkse sleur en alle werkzaamheden makkelijk om deze dingen, hoewel er wel interesse is, niet te doen. Nick kwam bij mij op kantoor en merkte dat ik wel geïnteresseerd was in deze materie en nodigde me uit bij de cursus “de bewuste professional”. Op kantoor werd er wisselend gereageerd, “in die tijd kun je ook je PE punten halen” en wat wil je ermee bereiken? Nou dat laatste wist ik niet. Ik was wel in voor een uitdaging en dat me eens een spiegel werd voorgehouden alsook benieuwd naar wat ik over mezelf kon leren. Vanaf de eerste cursusdag was het meteen heel vertrouwd binnen de groep en het was meteen gezellig maar ook interessant. Voor iedereen die denkt dat het een ver van mijn bed show is en het een zwevend over wordt gedaan die kan ik meteen geruststellen. Het is juist heel erg helder en logisch waarover wordt gesproken, hetgeen allerminst inhoudt dat het eenvoudig is. Tijdens de cursus word je uitgedaagd om over verschillende persoonlijke onderwerpen na te denken en het is dan ook een begin van een bewustwording en wie weet een eventuele verandering. Ik kan de cursus alleen maar aanraden.
Maurice Moors
Eigenaar Assurantiekantoor Moors-Gijsman

“Het is een cadeautje voor jezelf.”

“Het leek me perfect om de training De Bewuste Professional te volgen, omdat ik meer balans wilde tussen werk en privé en bewuster met mezelf wilde omgaan. De training was heel leerzaam en gaat dieper dan andere trainingen. Er heerste een fijne en veilige sfeer waarin je je kwetsbaarheid kunt tonen. Veel trainers doen een kunstje voor, maar het is duidelijk geen kunstje dat Nick en Bart opvoeren. De training voelde als heel bijzonder en de dingen die ik geleerd heb, scheppen orde in mijn (werk)leven. Ik merk dat ik nu echt meer connectie maak met mezelf en anderen. Ik geef gesprekken aan de hand van handvatten meer diepgang. Ik leg ook sneller de vinger op de zere plek. Door de groepsgrootte – niet te klein, niet te groot – konden we veel van elkaar leren. Ik vond het prettig dat het traject niet 5 dagen achter elkaar was. Je had nu in de tussentijd de mogelijkheid om het geleerde toe te passen in de praktijk. Sommige complexe zaken waarmee ik zat, brachten ze snel en heel helder tot de kern. Heel verfrissend. Het was iedere keer leuk om terug te gaan. Yes, we mogen weer. Dan liep ik ergens tegenaan en dan was ik weer heel benieuwd wat zij ervan zouden vinden en wat hun oplossing was. Vaak kwamen ze in 3 minuten tot een antwoord waar ik maanden tegenaan had gehikt. Erg fijn. Ik raad de training zeer zeker aan anderen aan. Het is een cadeautje voor jezelf.”
Mathijs Leenders,
adjunct-directeur Theaterhotel De Oranjerie

“Het is een heel goede investering in jezelf.”

“Ik stond op het punt… what’s next in mijn carrière? Hoe kan ik me nu nog verder ontwikkelen als persoon? Het traject De Bewuste Professional heeft me zeker geholpen bij dit persoonlijke ontwikkelproces. Ik vond de opzet en de opbouw van het programma heel goed. Er zat een prettige mix van theorie, praktijk en diepgang in de training. Ook de interactie tussen de deelnemers en openheid voelde goed. Er heerste echt een fijne vibe en een relaxte sfeer. De trainers Nick en Bart vullen elkaar erg goed aan. De groepsgrootte was prima. Iedereen kreeg genoeg aandacht en tijd. Het fijne was dat je veel leerde van elkaars processen. Omdat je echt tijd nodig hebt voor reflectie en om inzichten toe te passen in de praktijk, was het ideaal dat er tijd tussen de trainingsdagen zat. De training is absoluut een aanrader. Het is een heel goede investering in jezelf. Vooral als je worstelt met zaken of levensvragen, je een andere weg wilt bewandelen of je meer inzicht wilt krijgen in het effect van jouw communicatie op anderen.”
Björn Teuwsen
eigenaar van BT Communications

“Het heeft me nieuwe inzichten opgeleverd”

“Ik heb meegedaan aan de training De Bewuste Professional, omdat ik me verder wilde ontwikkelen. De vijfdaagse training heb ik als heel positief ervaren. Nick en Bart zijn allebei open-minded. Dat heb ik als zeer prettig ervaren. Inhoudelijk zijn ze heel goed, zeker qua communicatietechnieken. Dat leverde mij nieuwe inzichten op. 

Je oefent tijdens de training, waardoor je bepaalde technieken onder de knie krijgt. De oefeningen doe je met de andere deelnemers, die allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Erg fijn. Zeker omdat je van elkaar leert. De training is verdeeld over 5 dagen over een langere periode, hierdoor heb je tussendoor tijd om de oefeningen te herhalen en je de technieken nog verder eigen te maken. Dat is heel prettig.
Rogier op het Veld
eigenaar van lijmkoning.nl


“Ik voelde me heel veilig”

Ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontplooien, zakelijk en privé. Vooral op vaardigheden en competenties. Dat heeft me de training De Bewuste Professional maar weer eens laten inzien. Het traject heeft me zeer aangenaam verrast. Vooraf vond ik het lastig inschatten wat het nu precies was. Maar het bleek al snel een heel mooie combi te zijn van al bekende theorie (van andere cursussen), deze theorie uitdiepen en verschillende methodes die je aangereikt werden. 
Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan. Bart en Nick kunnen mensen goed ‘lezen’ en spelen perfect in op dat wat nodig is op dat moment. Ik voelde me heel veilig. In de fijne groep die we hadden, heb ik ontzettend veel van anderen geleerd. Door de training heb ik een letterlijk pas op de plaats gemaakt – even weg uit m’n drukke leven – en me gefocust op wie ik ben, waar ik sta, wat ik wil, wat past bij me en waar wil ik naartoe. Dat was mij niet gelukt als ik gewoon was blijven doorhollen in de dagelijkse routine. Ik kan wel zeggen dat ik er enorm veel aan heb gehad. De training is zéker een aanrader.”
Lieve Schmitz
beleidsadviseur

“Ik keek in m’n eigen spiegel en leerde enorm veel!”

“Ik heb het traject De Bewuste Professional als zeer waardevol ervaren. Het voelde heel goed en de sfeer was warm, fijn en veilig. Heel waardevol. Je merkt dat Bart en Nick authentiek zijn en dat ze geen trucje toepassen. Enkele onderdelen riepen bij sommigen emoties op. Het was mooi om te zien dat de setting hiervoor veilig genoeg was. 
Ik heb veel handvatten gekregen waardoor ik nu bewuster ben van hoe ik communiceer. En ik merk dat ik een betere connectie maak met anderen. 
Het voelde als een cadeautje voor mezelf. Je kijkt in je eigen spiegel en leert daar enorm veel van. Ik zou de training zeker aanbevelen aan anderen.”

Daan Spee
Makelaar bij Makelaardij Ankie

“Ik merk dat dingen op hun plaats vallen.”

“Zowel privé als zakelijk zat ik in een veranderperiode. Ik had veel vragen, weinig antwoorden. Toen ik hoorde van deze training, heb ik besloten me in te schrijven. Hij sloot namelijk precies aan waarbij ik wel wat hulp kon gebruiken. De meeste van de tools die aangereikt zijn – en dat zijn er nogal wat – gebruik ik wekelijks. Ik kan wel zeggen dat ik er dus veel aan heb gehad. Ben tot mooie nieuwe inzichten gekomen. Soms heel onverwacht. Ik merk dat dingen op hun plaats vallen. Ik weet nu door de training waarom ik dingen doe zoals ik ze doe. En waarom ik soms in een bepaalde valkuil trap. Je krijgt veel handvatten om zaken anders aan te pakken. Anders te communiceren. Ik vond het prettig dat de 5 dagen niet meteen achter elkaar waren. Zo kon het geleerde beklijven. De interactie tussen de deelnemers was erg belangrijk. Je wisselde ervaringen uit en daar leerde je weer van. Heel waardevol. Ik zou de training zeer zeker aan anderen aanraden als zij hun eigen communicatiestijl willen ontdekken en finetunen. Het is een goed startpunt van waaruit je verder kunt.”
Renaldo Lemmens
makelaar bij Michel Makelaardij

“Ik snap nu nog meer hoe ik ben.”

“Iemand had me aangeraden om de training te volgen. Dat leek me wel wat. Ik had er niet een speciale bedoeling bij of zo. Ik ben er dus met een open blik ingegaan en heb het als heel positief ervaren. Het was een leuke groep, niet te groot ook. En de trainers deden het goed. Op het persoonlijke vlak heb ik veel aan de training gehad. Ik snap nu nog meer hoe ik ben en waarom ik op een bepaalde manier reageer op personen en situaties. Dat het geen reeks van 5 achtereenvolgende trainingsdagen was, was juist prima. Nu kon de stof beter beklijven, omdat je de theorie in de praktijk meer handen en voeten kunt geven. Ik kan de training zeker aanraden aan mensen die meer inzicht willen krijgen in hun communicatie naar anderen toe.”
Eefje van der Woning
advocaat-mediator bij Van der Woning Advocatuur en Mediation

“Mijn zelfvertrouwen is toegenomen!”

Ik heb meegedaan aan De Bewuste Professional, omdat ik mezelf beter wilde leren kennen. Ik kan meer uit mijn carrière halen als ik weet waar ik zelf vandaan kom en wat ik nog kan verbeteren. Ik wilde voorheen meestal meteen resultaat zien. Natuurlijk lukt dat niet altijd. Door de technieken en handvatten die ik tijdens de training heb gekregen ben ik nu geduldiger geworden. En soms kom ik juist weer heel direct uit de hoek. Het is net in welke situatie ik zit en met wie ik in gesprek ben. Met de tools die ik gekregen heb, kan ik ervoor zorgen dat ik mijn gesprekspartner naast me krijg in plaats van tegenover me. Ik heb hierin echt stappen gezet, maar ik ben er nog niet. Het blijft een proces. Ik merk in ieder geval wel dat mijn zelfvertrouwen is toegenomen. En de tegenslagen kan ik nu nog beter relativeren waardoor de focus automatisch sneller naar vooruitgang gaat. De combinatie van Bart en Nick als trainers werkte perfect en de groep waarin ik zat voelde heel goed en vertrouwd. Kortom, De Bewuste Professional is een echte aanrader.”
Rik Hansen
commercieel manager Numidia

“De manier waarop we communiceren met anderen en met onszelf, bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van ons leven

-Tony Robbins-